Carta Saiz Cincin : Panduan Saiz Cincin Antarabangsa tentang cara mengukur saiz cincin di rumah atau pejabat dengan pantas

Ring Size Chart : International Ring Size Guide on how to measure ring size at home or office fast
Penting: Tiara menggunakan saiz US untuk cincin kami.
Saiz cincin AS anda adalah lebih kurang. Saiz SG dibahagikan dengan 2. Contohnya, SG16 = US8.

Pilihan 1: Saiz Cincin (disyorkan)

Cara paling tepat untuk mendapatkan saiz cincin anda ialah menggunakan Ring Sizer kami. Untuk meminta Pembesar Cincin, pilih 'Tidak pasti, hantar saya Pembesar Cincin' di bawah Saiz Cincin. Anda akan menerima saiz cincin dan panduan dalam masa 1 hingga 3 hari bekerja. E-mel untuk menghantar saiz cincin anda yang dikemas kini akan diberikan dalam panduan yang anda terima. Sizer hanya tersedia untuk alamat Singapura. Untuk alamat antarabangsa, sila gunakan kaedah 2 dan 3 di bawah.

Tiara Ring Sizer Saiz Cincin Mengukur Ukuran Cincin Carta Saiz Panduan Saiz Cincin

PENGUKUR CINCIN

Syarat Penggunaan:

1) Pembesar cincin kami disediakan secara percuma untuk pelanggan yang telah membuat pembelian tetapi tidak pasti tentang saiz cincin mereka.

2) Semua saiz yang tersedia ditunjukkan pada halaman produk.

3) Sila ambil perhatian bahawa beberapa reka bentuk tidak datang dalam saiz separuh. Sila pilih saiz yang terdekat.

4) Dalam situasi yang jarang berlaku di mana saiz anda tidak tersedia, kredit kedai dengan jumlah yang sama akan dikeluarkan, untuk membuat pembelian lain.

5) Penggunaan saiz cincin percuma kami adalah untuk pelanggan yang tinggal di Singapura. Untuk pelanggan antarabangsa, sila rujuk carta saiz di bawah.

Anda boleh mengukur sendiri cincin anda dengan mendapatkan saiz cincin

Anda boleh meminta saiz cincin daripada www.Tiara.com.sg di kebanyakan halaman produk cincin di mana anda juga boleh melihat imej cincin, jadi sekali lagi anda tidak perlu meninggalkan rumah untuk menyelesaikan proses mengukur cincin ini.

cara mengukur saiz cincin menggunakan saiz cincin Singapura

Secara amnya, pita tali pinggang pengukur cincin plastik dengan kecerunan lebar saiz cincin ialah salah satu pembentuk cincin terbaik yang boleh anda temui untuk mengukur jari wanita dan lelaki.

TIARA.com.sg mempunyai pita tali pinggang pengukur berkualiti tinggi dengan anak panah plastik peluncur runcing yang boleh anda gunakan untuk mengukur saiz cincin anda dengan tepat. Saiz cincin boleh mengukur saiz cincin untuk kedua-dua wanita dan lelaki dalam julat saiz cincin AS dari 1 hingga 17. Selain saiz penuh, ia boleh mengukur separuh saiz dan juga saiz yang agak kecil untuk memilih saiz cincin yang betul sebaik sahaja anda membalutnya di jari anda .

Saiz cincin yang paling biasa untuk lelaki dan wanita

Orang dewasa biasanya memakai cincin dalam pelbagai saiz dari saiz cincin AS 4 hingga 14. Sebagai contoh, saiz purata saiz cincin wanita adalah dari saiz cincin AS 4 hingga 10 manakala saiz cincin lelaki purata biasanya jatuh antara saiz cincin AS 7 hingga 14. Ini juga berlaku untuk rakyat Singapura.

Tiga saiz cincin Wanita yang paling biasa

Saiz cincin biasa untuk wanita ialah saiz cincin AS: 5 (15.7 mm), 6 (16.51 mm) dan 7 (17.35 mm).

Tiga saiz cincin Lelaki yang paling biasa

Saiz cincin biasa untuk lelaki ialah saiz cincin AS: 9 (18.89 mm), 10 (19.84 mm) dan 11 (20.68 mm).

Bagaimana untuk mengetahui sama ada saiz cincin anda betul?

Cincin itu sepatutnya boleh dimuatkan dengan selesa pada jari anda: cukup selesa untuk tidak tergelincir tetapi masih cukup longgar supaya anda boleh meluncur di atas buku jari tanpa terlalu ketat. Tanda yang baik untuk kesesuaian yang sempurna ialah jika cincin anda meluncur dengan selesa di atas buku jari dengan sedikit ruang yang terluang. Anda tidak mahu ia terlalu ketat, tetapi anda juga tidak mahu sebarang gelongsor; ini boleh mencalar atau merosakkan permukaan lain dalam jarak yang dekat.

Untuk menilai saiz cincin anda dengan tepat, anda harus mengetahui beberapa perkara penting:

Luangkan sedikit masa untuk mempertimbangkan buku jari anda. Jika anda mempunyai buku jari yang besar, kami mengesyorkan untuk memesan saiz 1/2 lebih besar daripada saiz cincin yang ditunjukkan hanya dengan ukuran jari anda. Jika tidak, anda tidak akan dapat meluncurkan cincin itu. Ambil perhatian juga jika anda mendapat hadiah lelaki kerana terdapat beberapa sukan yang mungkin melebarkan buku jari.

Ia akan membantu jika anda mencuba beberapa kali untuk memastikan ketepatan. Ia telah disyorkan oleh beberapa individu bahawa anda mengukur jari anda 3 hingga 5 kali. Ini kerana saiz jari berbeza mengikut suhu: jika anda sejuk, jari anda mungkin akan menjadi lebih kecil; jika anda panas, jari anda mungkin akan lebih besar. Ini akan membantu anda mencari saiz yang betul.

Jika anda mengikuti tiga kaedah ini, mengetahui saiz cincin adalah mudah dan membantu anda mendapatkan barang kemas yang sesuai, sama ada hadiah untuk diri sendiri, cinta anda atau cincin perkahwinan.

Pilihan 2: Kit Pengukur Saiz Cincin DIY Boleh Dicetak

KLIK DI SINI UNTUK SIMPAN PDF UNTUK DICETAKAN

carta saiz cincin boleh cetak daripada saiz cincin tiara

1) Semua saiz kami ditunjukkan pada halaman produk di bawah pilihan 'Saiz Cincin'.

2) Sila ambil perhatian bahawa beberapa reka bentuk tidak datang dalam saiz separuh. Oleh itu, anda perlu memilih saiz terdekat yang tersedia untuk reka bentuk.

1) Kaedah Balutan Saiz Cincin: Potong dan ukur

Sila pastikan anda menggunakan pembaris untuk mengukur bar di bahagian atas sebelah kanan kertas bercetak. Ia sepatutnya berukuran 3cm tepat. Jika tidak, saiznya tidak akan tepat.

Potong saiz cincin dengan berhati-hati dan gunakannya seperti saiz cincin di atas dalam pilihan 1. Anda perlu berhati-hati dalam memastikan potongan adalah tepat, terutamanya hujung runcing dan juga supaya celah lubang tidak terlalu lebar.

cara mengukur saiz cincin menggunakan saiz cincin Singapura

Memandangkan ia diperbuat daripada kertas, mencetak pada sekeping kertas yang lebih tebal adalah sesuai.

2) Kaedah Padanan: Meletakkan cincin sedia ada pada carta saiz cincin

Jika anda sudah memiliki cincin yang sesuai, anda boleh menggunakan ukuran ini. Cetak carta saiz cincin yang betul seperti ini daripada Tiara.com.sg di atas dan kemudian letakkan cincin anda pada setiap bulatan sehingga anda menemui satu yang sepadan dengan lilitan dalam cincin anda.

Penting: Lingkaran dalam cincin tidak sepatutnya meliputi keseluruhan bulatan . The padanan saiz cincin yang betul ialah bulatan saiz cincin terakhir yang anda masih boleh melihat tepi bulatan bercetak tanpa ditutup sepenuhnya .

Contoh ukuran yang salah: Saiz cincin 9 akan meliputi sepenuhnya saiz AS yang dicetak 10, ini tidak betul. Saiz cincin 9 akan meliputi sepenuhnya saiz AS bercetak 11 juga kerana ia telah melampaui saiz.

Pengukuran yang betul: Apabila cincin fizikal saiz 9 diletakkan di atas saiz AS yang dicetak 9, anda akan melakukannya masih boleh melihat tepi saiz cincin yang dicetak di sekeliling cincin .

Apabila mengukur saiz cincin, pilih yang meliputi hampir keseluruhan tepi dalam cincin. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa menggunakan bulatan yang lebih besar akan menyembunyikan bahagian dalam cincin anda juga, jadi cuba bulatan yang berbeza dan pastikan mata anda tepat di atas carta (bukan ke sisi) untuk memastikan saiz cincin anda tepat . Anda boleh menggunakan pen untuk mencungkil bahagian tepi juga untuk mengesannya.

Pilihan 3: Carta Rujukan Saiz Cincin Biasa dan Panduan Penukaran Saiz Cincin

Mengukur jari anda dengan tali, kertas atau flos gigi

Tali boleh digunakan untuk mengukur saiz cincin, atau anda boleh menggunakan benang gigi, yang merupakan barangan isi rumah yang biasa. Tandai tempat di mana anda boleh melihat rentetan atau benang gigi bertindih dan tandakannya dengan pen apabila anda membalut 1 daripada peranti ukuran ini di sekeliling pangkal jari. Dengan menggunakan pembaris, pen dan kertas, ukur panjangnya dalam milimeter dan tandakannya pada sekeping kertas dan pembaris dengan pen tajam. Lihat tanda pada kertas untuk mengukur panjang atau lilitan. Cuba ini beberapa kali menggunakan rentetan dan luruskannya dengan pembaris sebelum mengukur dan kemudian lihat carta saiz cincin atau panduan saiz cincin kami untuk mendapatkan penukaran.

Peraturan praktikal: Peningkatan diameter dalam 0.4mm adalah separuh saiz

Saiz cincin standard adalah dengan kenaikan 0.4mm, jadi saiz 4 bersamaan dengan 14.86 milimeter, saiz 4.5 bersamaan dengan 15.27 milimeter, saiz5 bersamaan dengan 15.7 milimeter, dsb.

Tiga saiz cincin Wanita yang paling biasa

3 daripada saiz cincin yang paling biasa untuk Wanita ialah saiz AS: 5 (15.7 mm), 6 (16.51 mm) dan 7 (17.35 mm).

Tiga saiz cincin Lelaki yang paling biasa

Tiga saiz cincin yang paling biasa untuk lelaki ialah: 9 (18.89 mm), 10 (19.84 mm) dan juga 11 (20.68 mm).

Carta Saiz Cincin Antarabangsa dan Singapura

Anda akan dapati dalam carta saiz cincin ini milimeter cincin anda dan saiz cincin ini diterjemahkan dalam carta saiz cincin.

Fikirkan tali dan benang gigi sebagai peralatan pengukur anda. Anda tidak mahu meletakkan terlalu banyak tekanan pada mereka kerana jika ya, mereka akan meregangkan, membuat ukuran yang tidak tepat! Jika ini berlaku, sebarang cincin yang anda boleh beli pada masa hadapan mungkin terlalu besar atau tidak muat sama sekali - jadi adalah penting untuk berhati-hati apabila menggunakan bahan ini.

Saiz cincin yang sepadan dengan lebar jari anda dalam milimeter ialah cara mudah untuk memilih cincin pertunangan atau cincin perkahwinan yang sesuai untuk anda. Saiz cincin sepadan dengan lebar jari anda dalam milimeter: Saiz cincin 6 sesuai dengan jari anda dengan diameter dalam 16.51 milimeter, dan seterusnya.

Jika seorang wanita biasanya memakai cincin dengan saiz antara 5-7, maka mereka juga memerlukan cincin dalam lingkungan ini. Pastikan anda mempunyai ukuran yang baik kerana kadang-kadang orang akhirnya mendapat sesuatu yang lebih kecil daripada apa yang dirancang pada awalnya supaya pasangan mereka tidak kecewa atau berasa bersalah kerana berbelanja lebih untuk mendapatkan cincin lain.

Bagaimana untuk mengukur saiz cincin dalam cm?

Sesetengah pelanggan bertanya bagaimana untuk mengukur saiz cincin dalam cm, anda hanya perlu membahagikan milimeter dengan 10 untuk penukaran carta saiz cincin. Jadi 4 milimeter ialah 0.4 cm dan sebaliknya, 0.5 sentimeter bersamaan dengan 5 milimeter. Ini adalah cara mengukur saiz cincin dalam cm .

Saiz cincin AS dan Penukaran Carta Saiz Cincin

Saiz cincin di Amerika Syarikat ditetapkan dalam julat nombor yang kadangkala termasuk separuh nombor. Kebanyakan reka bentuk biasanya dalam saiz penuh. Di www.Tiara.com.sg, kami menggunakan saiz cincin AS dan anda boleh merujuk kepada panduan saiz cincin dan carta cincin boleh cetak kami untuk mengukur saiz cincin untuk kesesuaian yang sempurna.

Jika anda menggunakan Mudah Alih, sila selak ke paparan landskap

Carta Rujukan Saiz Cincin Biasa

Lingkaran Dalam (mm) AS / Kanada China, Singapura, Jepun, Korea, HK Perancis, Rusia Itali, Sepanyol, Belanda, Switzerland

UK / Australia / NZ / Afrika Selatan

49 (49.32mm) 5 9 J 1/2
52 (51.87mm) 6 12 52 3/4 12.75 M
55 (54.51mm) 7 14 55 1/4 15.25 O
57 ( 57.15mm) 8 16 57 3/4 17.75 Q
59 ( 59.34mm) 9 18 R 3/4
62 (62.33 mm) 10 20 T 1/2
65 (64 .97mm) 11 23 V 1/2
68 (6 7.51mm) 12 25 67 1/2 27.5 Y

Carta Penukaran Terperinci Saiz Cincin Antarabangsa

Diameter Dalam Lingkaran Dalam Saiz
MM inci MM inci United Kingdom (UK), England, Ireland, Afrika Selatan, New Zealand & Australia Amerika Syarikat, Mexico, Kanada Perancis & Rusia Jerman China, Singapura, Jepun, Korea, HK Itali, Sepanyol, Belanda, Switzerland
9.91 0.390 31.13 1.22 - 0000 - - - -
10.72 0.442 33.68 1.39 - 00 - - - -
11.53 0.454 36.22 1.43 - 0 - - - -
11.95 0.474 37.54 1.49 A 1/2 - - - -
12.18 0.482 38.26 1.51 A 1/2 3/4 - - - -
12.37 0.487 38.86 1.53 B 1 - - 1 -
12.60 0.496 39.58 1.56 B 1/2 1 1/4 - - - -
12.78 0.503 40.15 1.58 C 1 1/2 - - - -
13.00 0.512 40.84 1.61 C 1/2 1 3/4 - - - -
13.21 0.520 41.50 1.63 D 2 41 1/2 13 1/2 2 1 1/2
13.41 0.528 42.13 1.66 D 1/2 2 1/4 - - - -
13.61 0.536 42.76 1.68 E 2 1/2 42 3/4 13 3/4 3 2 3/4
13.83 0.544 43.45 1.71 E 1/2 2 3/4 - - - -
14.05 0.553 44.14 1.74 F 3 44 14 4 4
14.15 0.557 44.45 1.75 F 1/2 3 1/8 - - - -
14.25 0.561 44.77 1.76 F 3/4 3 1/4 - - - -
14.36 0.565 45.11 1.77 G 3 3/8 45 1/4 - 5 5 1/4
14.45 0.569 45.40 1.79 G 1/4 3 1/2 - 14 1/2 - -
14.56 0.573 45.74 1.80 G 1/2 3 5/8 - - 6 -
14.65 0.577 46.02 1.81 H 3 3/4 46 1/2 - - 6 1/2
14.86 0.585 46.68 1.84 H 1/2 4 - 15 7 -
15.04 0.592 47.25 1.86 saya 4 1/4 47 3/4 - - 7 3/4
15.27 0.601 47.97 1.89 saya 1/2 4 1/2 - 15 1/4 8 -
15.40 0.606 48.38 1.90 J 4 5/8 49 15 1/2 - 9
15.53 0.611 48.79 1.92 J 1/4 4 3/4 - - - -
15.70 0.618 49.32 1.94 J 1/2 5 - 15 3/4 9 -
15.80 0.622 49.64 1.95 K 5 1/8 50 - - 10
15.90 0.626 49.95 1.97 K 1/4 5 1/4 - - - -
16.00 0.630 50.27 1.98 K 1/2 5 3/8 - - 10 -
16.10 0.634 50.58 1.99 L 5 1/2 51 3/4 16 - 11 3/4
16.30 0.642 51.21 2.02 L 1/4 5 3/4 - - - -
16.41 0.646 51.55 2.03 L 1/2 5 7/8 - - - -
16.51 0.650 51.87 2.04 M 6 52 3/4 16 1/2 12 12 3/4
16.71 0.658 52.50 2.07 M 1/2 6 1/4 - - - -
16.92 0.666 53.16 2.09 N 6 1/2 54 17 13 14
17.13 0.674 53.82 2.12 N 1/2 6 3/4 - - - -
17.35 0.683 54.51 2.15 O 7 55 1/4 17 1/4 14 15 1/4
17.45 0.687 54.82 2.16 O 1/2 7 1/4 - - - -
17.75 0.699 55.76 2.20 P 7 1/2 56 1/2 17 3/4 15 16 1/2
17.97 0.707 56.45 2.22 P 1/2 7 3/4 - - - -
18.19 0.716 57.15 2.25 Q 8 57 3/4 18 16 17 3/4
18.35 0.722 57.65 2.27 Q 1/2 8 1/4 - - - -
18.53 0.729 58.21 2.29 Q 3/4 8 1/2 - 18 1/2 17 -
18.61 0.733 58.47 2.30 R 8 5/8 59 - - 19
18.69 0.736 58.72 2.31 R 1/4 8 3/4 - - - -
18.80 0.740 59.06 2.32 R 1/2 8 7/8 - - - -
18.89 0.748 59.34 2.35 R 3/4 9 - 19 18 -
19.10 0.752 60.00 2.36 S 9 1/8 60 1/4 - - 20 1/4
19.22 0.757 60.38 2.38 S 1/4 9 1/4 - - - -
19.31 0.760 60.66 2.39 S 1/2 9 3/8 - - - -
19.41 0.764 60.98 2.40 S 3/4 9 1/2 - 19 1/2 19 -
19.51 0.768 61.29 2.41 T 9 5/8 61 1/2 - - 21 1/2
19.62 0.772 61.64 2.43 T 1/4 9 3/4 - - - -
19.84 0.781 62.33 2.45 T 1/2 10 - 20 20 -
20.02 0.788 62.89 2.48 U 10 1/4 62 3/4 - 21 22 3/4
20.20 0.797 63.46 2.50 U 1/2 10 1/2 - 20 1/4 22 -
20.32 0.800 63.84 2.51 V 10 5/8 63 - - 23 3/4
20.44 0.805 64.21 2.53 V 1/4 10 3/4 - - - -
20.68 0.814 64.97 2.56 V 1/2 11 - 20 3/4 23 -
20.76 0.817 65.22 2.57 W 11 1/8 65 - - 25
20.85 0.821 65.50 2.58 W 1/4 11 1/4 - - - -
20.94 0.824 65.78 2.59 W 1/2 11 3/8 - - - -
21.08 0.830 66.22 2.61 W 3/4 11 1/2 - 21 24 -
21.18 0.834 66.54 2.62 X 11 5/8 66 1/4 - - 26 1/4
21.24 0.836 66.73 2.63 X 1/4 11 3/4 - - - -
21.30 0.839 66.92 2.64 X 1/2 11 7/8 - - - -
21.49 0.846 67.51 2.66 Y 12 67 1/2 21 1/4 25 27 1/2
21.69 0.854 68.14 2.68 Y 1/2 12 1/4 - - - -
21.89 0.862 68.77 2.71 Z 12 1/2 68 3/4 21 3/4 26 28 3/4
22.10 0.870 69.43 2.73 Z +1/2 12 3/4 - - - -
22.33 0.879 70.15 2.76 Z+1 13 - 22 27 -
22.60 0.890 71.00 2.80 Z+1.5 13.5 - - - -
22.69 0.893 71.28 2.81 Z+2 - - - - -
22.92 0.902 72.00 2.83 Z+2.5 - - - - -
23.06 0.908 72.45 2.85 Z+3 - - - - -
23.24 0.915 73.01 2.87 Z+3.5 - - - - -
23.47 0.924 73.73 2.90 Z+4 - - - - -
23.55 0.927 73.98 2.91 Z+4.5 - - - - -
23.87 0.940 74.99 2.95 Z+5 - - - - -
24.27 0.956 76.25 3.00 Z+6 - - - - -

.

Ukur Saiz Cincin anda di Rumah: Panduan Langkah demi Langkah Dengan Panduan Saiz Cincin Tiara

Anda kini boleh mengukur saiz cincin anda atau mengukur saiz cincin cinta anda di keselesaan rumah anda dengan menggunakan tiga kaedah standard, memudahkan anda menentukan saiz cincin anda dengan tepat. Yang paling disyorkan ialah mendapatkan saiz cincin daripada Tiara.com.sg dan anda juga memilih untuk menggunakan saiz cincin boleh cetak kami untuk saiz cincin segera.

Kini mudah untuk mencari saiz cincin yang betul sebelum anda memutuskan untuk membeli dari kedai barang kemas atau berbincang dengan teman lelaki/teman wanita anda tentang cincin pertunangan yang anda suka di rumah anda menggunakan panduan saiz cincin kami.

Anda boleh mengukur jari anda di rumah jika anda mahu cincin itu kekal sebagai kejutan. Pastikan ia tepat, jadi dia tidak mendapat saiz lapan apabila dia fikir dia mendapat saiz enam!

Anda tidak perlu melawat Tukang Emas untuk mengukur saiz cincin anda kerana ia merosakkan kejutan.

Jika anda tidak mempunyai keyakinan untuk mengukur sendiri atau berasa seperti menjadi gila sebelum tukang emas meminta saiz yang berbeza, tukang emas boleh membantu; namun, jangan beritahu mereka kenapa sebelum ukuran diambil kerana itu menjadi spoiler kepada kedua-dua pihak.

Bagaimana untuk mengetahui sama ada saiz cincin anda betul?

Cincin itu sepatutnya boleh dimuatkan dengan selesa pada jari anda: cukup selesa untuk tidak tergelincir tetapi masih cukup longgar supaya anda boleh meluncur di atas buku jari tanpa terlalu ketat. Tanda yang baik untuk kesesuaian yang sempurna ialah jika cincin anda meluncur dengan selesa di atas buku jari dengan sedikit ruang yang terluang. Anda tidak mahu ia terlalu ketat, tetapi anda juga tidak mahu sebarang gelongsor; ini boleh mencalar atau merosakkan permukaan lain dalam jarak yang dekat.

Saiz cincin AS dan Penukaran Carta Saiz Cincin

Saiz cincin di Amerika Syarikat ditetapkan dalam julat nombor yang kadangkala termasuk separuh nombor. Kebanyakan reka bentuk biasanya dalam saiz penuh. Di www.Tiara.com.sg, kami menggunakan saiz cincin AS dan anda boleh merujuk kepada panduan saiz cincin dan carta cincin boleh cetak kami untuk mengukur saiz cincin untuk kesesuaian yang sempurna.

Saiz cincin yang paling biasa untuk lelaki dan wanita

Orang dewasa biasanya memakai cincin dalam pelbagai saiz dari saiz cincin AS 4 hingga 14. Sebagai contoh, saiz purata saiz cincin wanita adalah dari saiz cincin AS 4 hingga 10 manakala saiz cincin lelaki purata biasanya jatuh antara saiz cincin AS 7 hingga 14. Ini juga berlaku untuk rakyat Singapura.

Saiz cincin yang sepadan dengan lebar jari anda dalam milimeter ialah cara mudah untuk memilih cincin pertunangan atau cincin perkahwinan yang sesuai untuk anda. Saiz cincin sepadan dengan lebar jari anda dalam milimeter: Saiz cincin 6 sesuai dengan jari anda dengan diameter dalam 16.51 milimeter, dan seterusnya.

Jika seorang wanita biasanya memakai cincin dengan saiz antara 5-7, maka mereka juga memerlukan cincin dalam lingkungan ini. Pastikan anda mempunyai ukuran yang baik kerana kadang-kadang orang akhirnya mendapat sesuatu yang lebih kecil daripada apa yang dirancang pada awalnya supaya pasangan mereka tidak kecewa atau berasa bersalah kerana berbelanja lebih untuk mendapatkan cincin lain.

Untuk menilai saiz cincin anda dengan tepat, anda harus mengetahui beberapa perkara penting:

Luangkan masa untuk mempertimbangkan buku jari anda. Jika anda mempunyai buku jari yang besar, kami mengesyorkan untuk memesan saiz 1/2 lebih besar daripada saiz cincin yang ditunjukkan hanya dengan ukuran jari anda. Jika tidak, anda tidak akan dapat meluncurkan cincin itu. Ambil perhatian juga jika anda mendapat hadiah lelaki kerana terdapat beberapa sukan yang mungkin melebarkan buku jari.

Ia akan membantu jika anda mencuba beberapa kali untuk memastikan ketepatan. Ia telah disyorkan oleh beberapa individu bahawa anda mengukur jari anda 3 hingga 5 kali. Ini kerana saiz jari berbeza mengikut suhu: jika anda sejuk, jari anda mungkin akan menjadi lebih kecil; jika anda panas, jari anda mungkin akan lebih besar. Ini akan membantu anda mencari saiz yang betul.

Jika anda mengikuti tiga kaedah ini, mengetahui saiz cincin sepatutnya mudah dan membantu anda mendapatkan barang kemas yang sesuai, sama ada hadiah untuk diri sendiri, cinta anda atau cincin perkahwinan.

Kaedah satu: Mengukur jari anda dengan tali atau benang gigi

Tali boleh digunakan untuk mengukur saiz cincin, atau anda boleh menggunakan benang gigi, yang merupakan barangan isi rumah yang biasa. Tandai tempat di mana anda boleh melihat rentetan atau benang gigi bertindih dan tandakannya dengan pen apabila anda membungkus 1 daripada peranti ukuran ini di sekeliling pangkal jari. Dengan menggunakan pembaris, pen dan kertas, ukur panjangnya dalam milimeter dan tandakannya pada sekeping kertas dan pembaris dengan pen tajam. Lihat tanda pada kertas untuk mengukur panjang atau lilitan. Cuba ini beberapa kali menggunakan rentetan dan luruskannya dengan pembaris sebelum mengukur dan kemudian lihat carta saiz cincin atau panduan saiz cincin kami untuk mendapatkan penukaran.

Peraturan praktikal: Peningkatan diameter dalam 0.4mm adalah separuh saiz

Saiz cincin standard adalah dengan kenaikan 0.4mm, jadi saiz 4 bersamaan dengan 14.86 milimeter, saiz 4.5 bersamaan dengan 15.27 milimeter, saiz5 bersamaan dengan 15.7 milimeter, dsb.

Tiga saiz cincin Wanita yang paling biasa

Biasanya, wanita memakai cincin dalam saiz cincin AS berikut: 5 (15.7 mm), 6 (16.51 mm) dan juga 7 (17.35 mm).

Tiga saiz cincin Lelaki yang paling biasa

Terdapat tiga saiz cincin yang paling biasa untuk lelaki: 9 (18.89 mm), 10 (19.84 mm) dan juga saiz 11 (20.68 mm).

Carta Saiz Cincin

Anda akan dapati dalam carta saiz cincin ini milimeter cincin anda dan saiz cincin ini diterjemahkan dalam carta saiz cincin.

Fikirkan tali dan benang gigi sebagai peralatan pengukur anda. Anda tidak mahu meletakkan terlalu banyak tekanan pada mereka kerana jika ya, mereka akan meregangkan, membuat ukuran yang tidak tepat! Jika ini berlaku, sebarang cincin yang anda boleh beli pada masa hadapan mungkin terlalu besar atau tidak muat sama sekali - jadi adalah penting untuk berhati-hati apabila menggunakan bahan ini.

Kaedah dua: Meletakkan cincin sedia ada pada carta saiz cincin

Jika anda sudah memiliki cincin yang sesuai, anda boleh menggunakan ukuran ini. Cetak carta saiz cincin yang betul seperti ini daripada Tiara.com.sg dan kemudian letakkan cincin anda pada setiap bulatan sehingga anda menemui satu yang sepadan dengan lilitan dalam cincin anda.

Apabila mengukur saiz cincin, pilih yang menutupi keseluruhan tepi dalam cincin. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa menggunakan bulatan yang lebih besar akan menyembunyikan bahagian dalam cincin anda juga, jadi cuba bulatan yang berbeza dan pastikan mata anda tepat di atas carta (bukan ke sisi) untuk memastikan saiz cincin anda tepat . Anda boleh menggunakan pen untuk mencungkil bahagian tepi juga untuk mengesannya.

Kaedah ketiga: Anda juga boleh mengukur sendiri cincin anda dengan membeli saiz cincin

Jika anda masih merasakan bahawa kedua-dua pendekatan di atas mungkin tidak cukup tepat untuk anda, anda mungkin ingin membeli alat ukuran saiz cincin untuk mendapatkan ketepatan yang hampir atau penukaran saiz cincin. Anda boleh meminta saiz cincin daripada www.Tiara.com.sg di kebanyakan halaman produk cincin di mana anda juga boleh melihat imej cincin itu, jadi sekali lagi anda tidak perlu meninggalkan rumah untuk menyelesaikan proses ini.

Secara amnya, pita tali pinggang pengukur cincin plastik dengan kecerunan lebar saiz cincin ialah salah satu pembentuk cincin terbaik yang boleh anda temui untuk mengukur jari wanita dan lelaki. TIARA.com.sg mempunyai pita tali pinggang pengukur berkualiti tinggi dengan anak panah plastik peluncur runcing yang boleh anda gunakan untuk mengukur saiz cincin anda dengan tepat. Saiz cincin boleh mengukur saiz cincin untuk kedua-dua wanita dan lelaki dalam julat saiz cincin AS dari 1 hingga 17. Selain saiz penuh, ia boleh mengukur separuh saiz dan juga saiz yang agak kecil untuk memilih saiz cincin yang betul sebaik sahaja anda membalutnya di jari anda .

Ukur Saiz Cincin anda di Rumah Sekarang

Jika anda sedang mencari saiz cincin dan tidak tahu dari mana hendak bermula, panduan saiz cincin ini ialah tempat yang sesuai untuk bermula dan kami mempunyai koleksi cincin dan koleksi barang kemas lain yang boleh anda pilih. Di sini kami telah menyediakan tiga pendekatan berbeza yang akan membantu anda mencari saiz cincin tepat anda-sama ada untuk diri sendiri atau orang lain. Salah satu kaedah ini mungkin berfungsi lebih baik daripada yang lain bergantung pada jenis gaya hidup yang anda jalani tetapi semuanya berbaloi untuk dicuba untuk memastikan sebarang pembelian pada masa hadapan berakhir dengan baik! Beritahu kami pendekatan mana yang paling sesuai untuk anda supaya pembaca lain boleh belajar daripada pengalaman anda juga!

Selepas mengukur saiz cincin anda, anda kini boleh menikmati membeli-belah di laman web Tiara.com.sg kami dan mencari koleksi cincin kami, semak imbas imej dan pilih cincin anda dalam talian. Anda juga boleh menghubungi pasukan khidmat pelanggan kami jika anda mahukan cadangan untuk gaya yang sesuai dengan anda atau sebagai hadiah untuk rakan dan cinta anda. Di laman web kami, halaman produk dalam kedai dalam talian kami, anda boleh melihat imej dan video untuk membuat pilihan yang tepat.

Pertukaran saiz cincin adalah percuma untuk cincin yang tidak berukir dalam masa 30 hari untuk kebanyakan cincin dan alamatnya diberikan semasa memfailkan dalam borang pertukaran.

Penghantaran percuma disertakan untuk item standard dan ekspres dalam alamat anda di Singapura. Penghantaran antarabangsa juga boleh diatur dan kami mempunyai penghantaran ekspres untuk kebanyakan negara.

Tambahkan beberapa reka bentuk pada koleksi cincin anda di sini.

Layari koleksi cincin Tiara di sini:

Selain cincin perkahwinan , cincin perkahwinan dan cincin lelaki , kami juga mempunyai cincin pertunangan . Jika anda tidak pasti tentang saiz cincin anda, anda boleh merujuk kepada carta saiz cincin ini .