Apakah asal usul cincin perkahwinan?

What is the origin of the wedding ring?

Cincin perkahwinan

Cincin perkahwinan kami berfungsi untuk mengingatkan kami tentang janji kami antara satu sama lain. Jadi apa yang mereka lambangkan? Anda akan terkejut melihat betapa menariknya asal usul tradisi ini. Cincin telah wujud selama beribu-ribu tahun, tetapi ia jauh lebih kompleks daripada yang kita sangka.

Apakah asal usul cincin perkahwinan?

Pedagang purba dianggap telah mencetuskan konsep cincin perkahwinan. Satu teori mencadangkan bahawa peniaga memakai cincin emas pada satu jari untuk menunjukkan kekayaan mereka dan berdagang dengan puak jiran. Untuk melambangkan kesatuan mereka, mereka memakai dua jalur pada jari yang sama.

Banyak kesusasteraan telah ditulis mengenai cincin perkahwinan. Juliet mengambil sumpah kesucian untuk berkahwin dengan Romeo dalam Romeo dan Juliet karya Shakespeare. Sekiranya Romeo mengahwininya tanpa kebenaran bapanya, dia bimbang dia akan menjadi bertanggungjawab untuk membatalkan ikrar mereka untuk berkahwin dengan lelaki lain untuk mendapatkan keuntungan kewangan. Cadangan perkahwinannya melibatkan penghantaran cincin dan arahan bahawa dia boleh memakainya sehingga cincin baharu diberikan kepadanya. Romeo memberitahu Juliet bahawa adalah perlu untuk terus memakai cincin itu walaupun dia dipaksa untuk berkahwin dengan orang lain, untuk menunjukkan kepada semua orang bahawa dia adalah isterinya.

Maksud asal di sebalik cincin perkahwinan

Cincin perkahwinan pada asalnya melambangkan cinta yang tidak berkesudahan antara dua orang yang telah mengikat diri antara satu sama lain dalam perkahwinan. Dengan kata lain, ini merujuk kepada janji-janji kesetiaan, komitmen, dan pengabdian.

Tradisi memakai cincin di jari bermula sejak berabad-abad lamanya. Pada asalnya, cincin perkahwinan hanyalah hiasan yang melambangkan perkahwinan. Walau bagaimanapun, ia telah digunakan untuk pelbagai sebab sepanjang sejarah. Ia juga boleh datang dalam pelbagai bahan, reka bentuk, dan juga menggunakan variasi.

Kami memakai cincin di jari kami sebagai simbol perkahwinan. Ia masih dipakai hari ini sebagai aksesori fesyen atau hiasan, tetapi ada kalanya ia juga dipakai sebagai peringatan kepada pasangan yang telah meninggal dunia. Cincin perkahwinan melambangkan pengabdian antara satu sama lain dan keakraban antara pasangan. Apabila dua orang berkahwin, mereka mungkin memakainya untuk merasa dekat antara satu sama lain.

Apakah yang dikatakan cincin anda tentang hubungan anda dan pasangan anda hari ini?

Nilai cincin akan terus menurun jika tiada perbualan dan interaksi yang bermakna. Secara beransur-ansur simbol komitmen ini akan menjadi aksesori yang tidak bermakna.

Adalah lebih baik untuk membincangkan apa yang anda mahu dan perlukan daripada hubungan atau perkahwinan anda, sekarang dan pada masa hadapan. Juga, bagaimana jangkaan anda berubah sejak anda mula-mula berkahwin dan bagaimana anda memenuhi jangkaan tersebut pada masa ini.

Jika anda melihat secara mendalam hubungan anda, anda akan melihat bahawa nilai cincin adalah lebih kepada bagaimana ia dilihat daripada nilai sebenar. Pilihan cincin perkahwinan adalah keputusan individu. Ia juga merupakan komitmen antara dua orang. Ini tidak ada kaitan dengan jumlah wang yang anda belanjakan atau berapa lama anda telah berkahwin. Bahan boleh membuat perbezaan yang besar tetapi reka bentuk dan sentimen yang dilampirkan padanya adalah sama penting.

Cincin melambangkan komitmen anda dan bertindak sebagai saksi. Ia berfungsi sebagai peringatan komitmen anda setiap hari dan boleh mencerminkan perubahan dalam nilai anda sepanjang hayat. Ramai orang melihat cincin perkahwinan mereka sebagai simbol cinta dan tanda bahawa mereka komited antara satu sama lain.

Cincin perkahwinan juga merupakan simbol kesucian dalam kebanyakan budaya. Cincin itu akan dipakai oleh pasangan setia yang setia dengan perkahwinan mereka. Ia juga merupakan pengisytiharan awam mengenai ikrar dan komitmen perkahwinan pasangan itu.

Tidak kira berapa nilai cincin itu dalam banyak majlis perkahwinan atau pertunangan. Apa yang penting ialah mesej yang disampaikan.

Cincin perkahwinan adalah pernyataan fesyen dalam budaya moden.

Aliran fesyen dan fesyen berubah, tetapi cinta anda tidak sepatutnya. Tiada peraturan atau peraturan untuk memakai band perkahwinan. Ia hanya mengenai tradisi. Ia berfungsi sebagai peringatan untuk kedua-dua pasangan bahawa mereka komited antara satu sama lain.

Kesimpulan

Cincin perkahwinan boleh dipakai untuk mengingatkan perkahwinan pada masa hadapan. Ia secara tradisinya diperbuat daripada logam berharga dan mempunyai dua band yang dipintal bersama untuk menandakan cinta yang tidak berkesudahan antara pasangan yang telah berkahwin.

Cincin perkahwinan pada asalnya melambangkan cinta yang tidak berkesudahan antara orang-orang yang telah mengikat diri antara satu sama lain dalam perkahwinan. Ini boleh menjadi rujukan kepada idea bahawa pasangan berbakti antara satu sama lain sehingga kematian dan mengambil sumpah setia.

Orang ramai telah memakai cincin di jari mereka selama berabad-abad. Makna cincin perkahwinan hari ini tidak sama dengan definisi tradisionalnya. Hari ini, kami memakai cincin kami di jari kami sebagai pernyataan fesyen dan juga untuk memperingati orang tersayang yang telah meninggal dunia atau menandakan permulaan perkahwinan baru.

Layari koleksi cincin Tiara di sini:

Selain cincin perkahwinan , cincin perkahwinan dan cincin lelaki , kami juga mempunyai cincin pertunangan . Jika anda tidak pasti tentang saiz cincin anda, anda boleh merujuk kepada carta saiz cincin ini .